Pobednik

POBEDNIK KAMPOVI – PLANINA ILI MORE

POBEDNIK KAMPOVI - PLANINA ILI MORE

Još jedno leto je za nama. Tim Sportskog udruženja POBEDNIK bio je vrlo aktivan ovog leta.

„Na kraju školske godine naši mališani mlađeškolskog uzrasta uživali su u kampu na Staroj planini, u Dojkincima. Tokom petodnevnog boravka na kampu, mališani su upražnjavali razne sportske aktivnosti koje su im treneri organizovali (podizanje šatora, takmičenje u paljenju logorske vatre, turnir u fudbalu i hokeju na travi, potraga za skrivenim blagom, noćne žurke uz logorsku vatru, maskenbal, gledanje omiljenih crtanih filmova). Bilo je vremena i za edukativni deo kao što su: pisanje, crtanje, recitovanje, pešačenja, ucenje o raznim biljnim i životinjski vrstama Stare planine, koje su predvodile naše učiteljice. Pobednici su imali posetu pripadnika Vatrogasne stanice Pirot i saznali koje su njihove aktivnosti na planini tokom zimskih i letnjih meseci.
Pobednik kamp na Staroj planini odličan je za rano odvajanje deteta od porodice. Deca na kampu uče da brinu o sebi, stiču zdrave navike koje se prenose i primenjive su u svakodnevnom životu. Na taj način dete jača svoj karakter, uči da sarađuje u grupi i socujalizuju se. Okruženje u kojem se kamp nalazi blagotvorno deluje na kardio-respiratorni sistem i pruža pravi detoks svih nas od internet mreže i mobilnih uređaja. O tome kako je to sve izgledalo možete pogledati kratak film na našem YouTube kanalu.
Kako bi leto bilo još zabavnije i starijem školskom uzrastu organizovali smo još jedno nezaboravno leto u kampu Alexandra u Grčkoj sredinom avgusta. Naši drugari uživali su sa svojim vršnjacima iz Ukrajina, Grčke, Severne Makedonije, Srbije i Bugarske. Da je sport najbolji način da se prevaziđu sve verske, nacionalne i rasne razlike mogli smo da se uverimo još jednom tokom zajedničkih aktivnosti svih učesnika kampa. Aktivnosti na moru su brojne i zabavne, a sve njih su pratili osmesi na licima dece.
Zahvalio bih se timu SU Pobednik na odgovornosti, posvećenost u radu sa decom i veliko hvala roditeljima na ukazanom poverenju. Volim da kažem da smo mi i roditelji partneri sa zajedničkim ciljem, a to je da se deca lepo provedu sa nama na kampu i nauče bitne životne navike. Radujemo se novim avanturama koje nam idu u susret i sa nestrpljenjem očekujemo da ih realizujemo na radost dece“, rekao je predsednik udruženja prof. dr Nemanja Cvetković.