Pobednik

POBEDNIK KAMP

Pobednik kamp

Na samo 40km od grada Pirota, u prirodnom okruženju prvog stepena zaštite, sa najbogatijim biodiverzitetom i brojnim vodopadima na teritoriji Republike Srbije, na preko 800m nadmorske visine, smešten je POBEDNIK kamp.

Kamp je namenjen deci uzrasta 6-10 godina. Tokom petodnevnog boravka u Planinarskom domu, deca upražnjavaju brojne sportske, izviđačke i edukativne programe. Tim POBEDNIKA čine, profesori fizičkog, učiteljice, vaspitačice, lekari i kuvari sa zajedničkim zadatkom da se deca prelepo provedu tokom boravka na kampu.

Sporske aktivnosti imaju za cilj unapređenja zdravlja dece kao i jačanje vere u sebe i podizanje njihovog samopouzdanija. Celodnevni boravak dece na otvorenom daleko od gradske vrevine na čistom vazduhu, pogoduje unapređenju kardiorespiratornog sistema. Zabrana korišćenja telefona i interneta tokom čitavog boravka, rezultira boljoj komunikaciji među decom i razvoju njihovih socijalnih veština.


„Zadovoljni smo odzivom brojem dece koja su pohađala naš kamp. Da smo uradili odličnu stvar govore brojni pozitivni komentari roditelja i osmesi i radost na licima dece. Da bi deca zavolela prirodu i okruženje u kojem žive moramo ih prvo upoznati sa njime. Očuvanje životne sredine i briga o njoj je jedan od ciljeva boravka dece na kampu. Lično smatram da ovakvi kampovi predstavljaju budućnost u radu sa decom jer ih vraćaju na mesto gde pripadaju, a to je život u skladu sa prirodom,“ navodi predsednik udruženja Pobednik dr Nemanja Cvetković.