Pobednik

Čas fizičkog manje, briga više, gubitak zdravlja najviše

Čas fizičkog manje, briga više, gubitak zdravlja najviše

Ovih dana se u nekoj od emisija postavilo pitanje učesnicima da li treba časove fizičkog vaspitanja izostaviti iz programa.
Siguran sam da bi svako zdravorazumno biće ostalo začuđeno pred ovim pitanjem. Kako smo kao društvo uopšte došli do ovoga.

Nekada je detetu bila potrebna samo lopta. Puno puta ni nje nije bilo, ali bi bilo drugova. A složićete se, da je u društvu lakše igrati se. U dečijoj prirodi je da se igra, skače, vrti u krug, juri za loptom i zamišlja najrazličitije uloge. Dete vežba igrajući se. Nesvesno čini puno za svoj razvoj i zdravo detinjstvo. Skačući razvija nervne puteve, trčeći organizam obogaćuje kiseonikom, razvija maštu, a uz drugove uči se drugarstvu i njegovim plemenitim stranama.

Dete bi, da ga pitate, šta najviše voli u detinjstvu, jednostavno odgovorilo, DA SE IGRA. I treba poslušati dete, ponekad je ono pametnije od odraslog. Dete vam neće odgovoriti da najviše voli da bude samo pred ekranom televizora ili telefona…ili ako vam tako odgovori- ko je ovde pogrešio?

Čas fizičkog vaspitanja jedini u školi od dece zahteva igru bez pređašnje pripreme. Omogućuje im nastavljanje detinjstva i vodi ka formiranju zdravih individua. Časovi fizičkog su velikom broju dece jedina fizička aktivnost u toku sedmice. Na žalost plan i program nije promenjen više od 50 godina i možemo reći da je kao takav zastareo jer nije u skladu sa mogućnostima i potrebama dece današnjeg doba.

Program Škole sporta koncipiran je tako da zadovoljava dnevnu potrebu deteta za kretanjem. Blagotvorno deluje na mišićni i koštano-zglobni sistem. Najrazličitiji oblici kretanja velikog intenziteta pružaju mogućnost detetu da unapredi svoj zdravstveni status u dugom vremenskom periodu. Sve je to moguće ostvariti kroz naš plan i program koji je upakovan u najomiljeniji deo deci, a to je IGRA.

Posetite nas na nekom od treninga i lično se uverite u kvalitet našeg rada, ili pogledajte neke od treninga na našem YouTube kanalu.

Treniraj sa nama, budi POBEDNIK.