Pobednik

Škola sporta „Pobednik“ za najmladje u pirotskim vrtićima

SU “Pobednik” Pirot i PU “Čika Jova Zmaj” potpisali su ugovor o jednogodišnjoj saradnji i realizaciji Školice sporta dva puta nedeljno u vrtićima. Školicu sporta mogu da pohađaju svi zainteresovani mališani uzrasta 4 – 6,5 godina.
Na inicijativu saveta roditelja PU “Čika Jova Zmaj” angažovani su treneri SU “Pobednik” Pirot koji od 1. novembra 2019. godine realizuju sportske aktivnosti u okviru vannastavnih aktivnosti svakog vrtića.

Potpisivanjem saradnje, direktorka PU “Čika Jova Zmaj” Milka Colić, podržala je inicijativu roditelja i omogućila realizaciju programa.
Razlog angažovanja pomenutog udruženja je njihovo bogato iskustvo u radu sa decom predškolskog i školskog uzrasta, koje traje skoro jednu deceniju.
Fizička aktivnost u predškolskom i mlađeškolskom uzrastu je od presudnog značaja za očuvanje i unapređenje zdravlja dece. Školicu sporta karakterišu najrazličitiji oblici kretanja i elementarne igre, koji pomažu pravilnom formiranju postularnog statusa i razvoju motoričkih sposobnosti. Redovnim pohađanjem treninga deca usvajaju sportsku kulturu, postaju jača i izdržljivija što se sve može preneti na njihovi kasnije odrastanje u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, kaže predsednik Udruženja dr Nemanja Cvetković.
Broj zainteresovanih za pohađanje Školice sporta konstantno raste, što je pokazatelj da roditelji brinu o zdravlju svoje dece.

Termini održavanja treninga:
Vrtić “Lane i Bambi” – ponedeljak i sreda od 18h u prostorijama vrtića “Lane”
Vrtić “Čika Jova Zmaj” – utorak i četvrtak od 12:00h i od 12:45h
Vrtić “Neven” – utorak i četvrtak od 18h
Vrtići “Prvomajski cvet i Crvenkapa” – utorak i četvrtak od 18h u prostorijama vrtića “Prvomajski cvet”.
Program realizuju profesori sporta i fizičkog vaspitanja: Željko Mitić, Nemanja Đorđević, Bojan Jovanović i Nemanja Cvetković.

https://www.pirotskevesti.rs/skolica-sporta-za-najmladje-u-pirotskim-vrticima/