Pobednik

Mladi pirotski sportisti iz SU „Pobednik“ uključuju se u veliki projekat reciklaže Regionalne deponije Pirot

Danas je predsednik Sportskog udruženja “Pobednik” dr Nemanja Cvetković potpisao ugovor o saradnji sa direktorom JKP “Regionalna deponija Pirot” gospodinom Nebojšom Ivanovim. Zahvaljujući ovoj inicijativi, mališani, mladi sportisti, uključiće se u veliki projekat Regionalne deponiji koji ima za cilj podizanje svesti i što je moguće veći stepen reciklaže PET ambalaže sa krajnjim ciljem da na ulicama u Pirotu ne može da se nađe ni jedna bačena plastična flaša.

Cilj saradnje je širenje svesti i edukacija dece o značaju očuvanja životne sredine i prikupljanje reciklažnog materijala u trajanju od mesec dana. Reciklažni materijal biće odlagan u posebnom kavezu koji će dopremiti čelnici deponije.
,,Radujemo se potpisanoj saradnji. To govori da u našem gradu postoje društveno odgovorne firme i preduzeća koja su prepoznala značaj sticanja zdravih navika dece od najranijeg uzrasta”, istakao je dr Nemanja Cvetkovic.
,,Nagrada deci za prikupljen materijal, trud i kao motivacija za dalja učešca bice jednodnevni izlet do Sela Dojkinci. U narednom periodu planiramo da proširimo saradnju i decu motivišemo kroz edukativne radionice, upoznamo ih sa značajem očuvanja zivotne sredine i na taj način utičemo na njihovu ekološku svest”, kažu iz Regionalne deponije.

https://www.pirotskevesti.rs/mladi-pirotski-sportisti-iz-su-pobednik-ukljucuju-se-u-veliki-projekat-reciklaze-regionalne-deponije-pirot/