Pobednik

Uručena priznanja za snimanje prvog digitalnog udžbenika za fizičko i zdravstveno vaspitanje

Povodom izdavanja prvog digitalnog udžbenika za  fizičko i zdravstveno vaspitanje od prvog do četvrtog razreda danas je u velikoj sali Skupštine grada Pirota upriličena prigodna svečanost. Snimanje prvog digitalnog udžbenika povereno je, članu Upravnog odbora Srpskog saveza profesora sporta i fizičkog vaspitanja, dr Nemanji Cvetkoviću, u saradnji sa izdavačkom kućom “Škola plus”. U snimanju digitalnog materijala učestvovali su učenici, članovi Gimnastičkog kluba “Soko”, Ritmičkog kluba “Una 010”, Atletskog kluba “Pirot”, Odbojkaškog kluba “Pirosi”, Škole sporta “Pobednik”, i OŠ “Vuk Karadžić”. Predstavnicima klubova i OŠ “Vuk Karadžić” uručena su priznanja. 

Prigodnoj svečanosti prisustvovao je veliki broj učenika sportista, predstavnici nekoliko pirotskih klubova, zamenik gradonačelnika Pirota, Miloš Colić, predsednica Udruženja učitelja Srbije, Snežana Milojković, predsednik Srpskog saveza profesora fizičkog vaspitanja, Miroslav Marković , i dr Nemanja Cvetković.

Prisutne je najpre pozdravila, Snežana Milojković, predsednica Udruženja učitelja Srbije. Ona je zahvalila na ukazanom poverenju i da je ponosna što će cela Srbija moći da koristi ove digitalne materijale.

“Savez učitelja Republike Srbije apeluje na sve roditelje, vaspitače i učitelje da deca moraju da se bave sportom. Bavljenje sportom se ne povezuje samo za fizičkim već i mentalnim zdravljem, bolje ćete učiti, bićete funkcionalno pismeni, a to nam je cilj u celoj Srbiji. Savez učitelja Srbije je ponosan na generacije koje dolaze, a ono u šta ne sumnjamo to je da ćete biti konkurentni deci Evrope i deci sveta” – izjavila je Milojkovićeva.

Miroslav Marković, predsednik Srpskog saveza profesora fizičkog vaspitanja i sporta, izrazio je veliku zahvalnost učenicima koji su učestvovali u izradi udžbenika.

“Hvala vam za sve što ste uradili, ne mogu da budem ponosniji nego što sam sada, iz jednog prostog razloga, jer posao kojim se bavim tera me da istražujem fizičko i zdravstveno vaspitanje , kako kod nas tako i u Evropi i svetu, i mogu da kažem da ste u regionu, ako ne i u Evropi, prvi koji ste snimili ovaj digitalni materijal i povukli Srbiju napred prema Evropi. Sa sigurnošću tvrdim da je ovo prvi udžbenik ovakvog tipa u Evropi, postoji nešto slično, ali ovako ne”- rekao je Marković.

Zamenik gradonačelnika Pirota, Miloš Colić, kaže da ga posebno raduje, pored ostalog, što je digitalni udžbenik ovakvog tipa nastao upravo u Pirotu.

“Pirot ne zaostaje ni za jednim gradom u Srbiji, šta više u mnogo čemu prednjačimo. Drago mi je da će vaši drugari da upoznaju vašu neposrednost. Drago mi je što su nastavnici fizičkog vaspitanja i udruženja učestvovali u tome. Sport je veoma važan za zdravlje. Mi stariji to zovemo prevencija i nadamo se da će sport uvek biti prisutan u vašim životima. Mi iz gradske uprave se zaista trudimo da stvaramo uslove za one koji će tek da se rode. Na vas i te kako računamo, vi ste naša budućnost i verujemo da će Pirot, ne samo u oblasti fizičkog vaspitanja, i u drugim oblastima obrazovanja naći način da kreira klasične udžbenike , ali i digitalne sadržaje”- istakao je Colić.

https://www.pirotskevesti.rs/urucena-priznanja-za-snimanje-prvog-digitalnog-udzbenika-za-fizicko-i-zdravstveno-vaspitanje/