Pobednik

Malim šampionima reciklaže – izlet na poklon

Proteklog vikenda predstavnici JKP ” Regionalna deponija Pirot” i Sportskog udruženja “Pobednik” bili su na jednodnevnom izletu u Sportsko- rekreativnom centru u Dojkincima. Ovo je nagrada deci od strane JKP “Regionalna deponija Pirot” za angažovanje i podršku projektu “Reciklirajmo za Pirot” čiji je jedan od ciljeva da na ulicama grada ne bude nijedne plastične flaše.

“Svojim trudom dečica su pokazala koliko je značajno i važno biti svestan i odgovoran kada je u pitanju zaštita životne sredine. U vremenskom periodu od mesec i po dana napunili su dva žičana kaveza plastičnom ambalažom. Kao nagrada za prikupljeni ambalažni otpad, obezbedili smo deci jednodnevni izlet do sela Dojkinci. Tom prilikom smo razgovarali sa njima o reciklaži, značaju razdvajanja otpada i očuvanju prirode. Jako je bitna edukacija i širenje ekološke svesti jer su deca ciljna grupa koja može da doprinese zaštiti životne sredine”, isticu iz JKP ”Regionalna deponija Pirot”.
”Iako je bio kišan dan deca su pokazala da nema prepreka prilokom ucenja, zastite zivotne sredine i uzivanja u prirodi kroz sport i igru. Članovi SU Pobednik bili su vrlo odgovorni i brzo smo sakupili ambalažni otpad. Izletom su prezadovoljni, bilo je različitih aktivnosti, od edukativnih do zabavnih i sportskih. Nastavljamo dalje da se ponašamo odgovorno prema prirodi, životnoj sredini, svojim porodicama i sebi,” navodi dr Nemanja Cvetković iz SU Pobednik.

Ovo je samo početak saradnje između JKP ” Regionalna deponija Pirot” i Sportskog udruženja “Pobednik”, u narednom periodu planirano je širenje saradnje i dalja motivacija dece učimo kroz edukativne radionice.”