Pobednik

Spektakl na otvaranju Specijalne olimpijade na kojoj učestvuju i pirotski košarkaši. Srbija savladala Singapur u premijernom meču

Nakon spektakularnog otvaranja Specijalne olimpijade u Abu Dabiju, na kome u dresu Srbije, tačnije u košarkaškoj reprezentaciji igra i petoro košarkaša iz Pirota, Srbija je u prvoj utakmici savladala Singapur rezultatom 24:22. Otvaranju igara i utakmici našeg nacionalnog tima prisustvovao je ministar sporta Vanja Udovičić, Vanja Grbić, internacionalni ambasador za odbojku u okviru Specijalne olimpijade, ambasador Srbije u UAE Stanimir Vukićević i brojne druge visoke zvanice. U dresu reprezentacije je deset košarkaša iz Pirota od čega je petorica iz ŠOSO Mladost.

Pirotske sportiste vode treneri i profesori fizičkog vaspitanja Nemanja Cvetković i Milan Marinković.

-Prvo kolo se već odigralo. Srbija je bila bolja od Singapura 24:20 uz direktan prenos na UAE televiziji i sportskom kanalu ESPN. Utakmici su prisustvovali ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, državni sekretar Darko Udovičić, internacionalni ambasador za odbojku u okviru Specijalne Olimpijade Vanja Grbić, pomoćnica ministarstva omladine i sporta Ivana Dukić, ambasador Republike Srbije UAE Stanimir Vukićević i direktor Specijalne Olimpijade Srbije Aleksandar Stanojević. U drugom kolu SO Srbije sastaje se sa ekipom SO Belgije, meč počinje u 10:35h po lokalnom vremenu (7:35h po srednje evropskom vremenu)-kaže za Pirotske vesti Nemanja Cvetković.

U reprezentaciji Srbije igrali su: Vasić S Vuk, Vasić V Vuk, Živić Žarko, Mićović Vujadin, Milanov Veljko, Petrov David, Durmišević Mišel, Ibrahimović Sragan, Ibrahimović Sebastijan, Milić Jovan.
Treneri su Milan Marinković, Žarko Stamenović i Nemanja Cvetković-kaže za Pirotske vesti trener Marinković.

Pogledajte kako je bilo na otvaranju Specijalne olimpijade.

https://www.pirotskevesti.rs/spektakl-na-otvaranju-specijalne-olimpijade-na-kojoj-ucestvuju-i-pirotski-kosarkasi-srbija-savladala-singapur-u-premijernom-mecu/