Pobednik

Sport – najbolji vid inkluzije. Više od 700 dece iz stotinu škola u Srbiji učestvovaće u projektu Specijalne olimpijade

U petak je u Medija centru na Zatvorenom bazenu održana završna skupština Udruženja profesora sporta i fizičkog vaspitanja Pirotskog okruga. Sednici je prisustvovao i direktor Specijalne olimpijade Srbije Aleksandar Stanojević i sportski direktor ove organizacije Miodrag Maksimović. Stanojević i Maksimović su pirotske profesore fizičkog vaspitanja informisali o naporima ove organizacije da se realizuje najobimniji inkluzivni projekat ove organizacije u narednom periodu, a to je da se u oko stotinu škola motiviše preko 700 dece da se bavi sportom. 

Predsednik Udruženja prof. dr Nemanja Cvetković predstavio je izveštaj o aktivnostima Udruženja u ovoj godini kao i plan aktivnosti za narednu godinu.

-Jedna od tačaka dnevnog reda skupštine bila je aktivno učešće u projektu Specijalne olimpijade Srbije pod nazivom “Igramo zajedno, učimo zajedno”. Takođe, želimo da istaknemo pozitivnu saradnju sa lokalnom samoupravom koja je prepoznala Udruženje sporta i fizičkog vaspitanja pirotskog okruga, kao perspektivnu organizaciju koja ima kompetencije da unapredi zdravstveni status dece i stvori pozitivnu atmosferu kroz edukaciju mladih o značaju bavljenja sportom.  Ličnu podršku Udruženju svojim prisustvom dala je pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović. U svom obraćanju navela je da je grad u proteklom periodu načinio napore da stvori odličnu sportsku infrastrukturu kako bi omogućili što većem broju dece da se bave sportom-kazao je Pirotskim vestima Cvetković.

https://www.pirotskevesti.rs/sport-najbolji-vid-inkluzije-vise-od-700-dece-iz-stotinu-skola-u-srbiji-ucestvovace-u-projektu-specijalne-olimpijade/